Кипърската сметна палата е алармирала преди 3 години за потенциални затруднения

...
Кипърската сметна палата е алармирала преди 3 години за потенциални затруднения
Коментари Харесай

Кипърската сметна палата е предупредила преди 3 години за проблеми с `Олимпик`

Кипърската счете палата е алармирала преди 3 години за евентуални усложнения пред банкрутиралата застрахователната компания " Олимпик ", оповестява БНР.

Още през 2015 година кипърската институция е предизвестила за вероятни проблеми пред компанията от идната 2016 година, показва ръководителят на Палатата.

Заради проблеми с финансовата адекватност „ Олимпик ” не е в положение да отговори на условията на система за осигурителен контрол в Европейски Съюз - прочут като " Платежоспособност 2 ", е решаващият извод в отчета от външния одит на сдружението, показан на 4 май тази година.

В него инспекторът установи, че не е било допустимо да се съберат доказателства за съществуването на активи, с които компанията да удовлетвори новите критерии за действието на застрахователните сдружения.

Спорното финансиране е на обща стойност от към 210 млн. евро и включва вложения в парцел и в друго дъщерно сдружение, корпоративни облигации и пари в брой.

От кипърската Служба за надзор на застрахователните компании акцентират, че всички процедури при положение на несъстоятелност на застрахователно сдружение предвид на отбраната на застрахованите лица са осъществени в откритите от закона периоди. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР